Ipeshkëv i Sapës Avgustini Lucjan

Ipeshkëv i Sapës

Lucjan Avgustini, lindi  me 23 gusht të vitit 1963 në Ferizaj (Kosovë) ...

Më shumë

Fjala e Ipeshkvit LucjanAvgustini

Fjala e Ipeshkvit

Jemi krejt afër festës së lindjes të Zotit tonë Jezu Krishtit. Besoj ...

Më shumë

Bashkesite rregulltare

Bashkesite rregulltare

Karmeli është rregull i Marisë i themeluar në Palestinë ...

Më shumë

EMËRIMI I IPESHKVIT TË RI TË SAPËS

AVEMUS EPISCOPIS

 

AVEMUS EPISCOPIS

Emerimi i Ipeshkvit të Ri të Dioqezës së Sapës

Ipeshkvia e Sapës, lajmëron me gëzim se Shenjtëria e Tij Papa Françesku, sot me datën 15 qershor 2017 ka emëruar për Ipeshkëv të kësaj Dioqeze, Administratorin Dioqezan të Sapës dom Simon Kullin.

Lajmi u dha sot në orën 12.00 në Katedralen “Shën Nënë Tereza” në Vau-Dejës, në praninë e mbarë Klerit Dioqezan si dhe misionarëve laikë. Lajmi i emërimit të ipeshkvit të ri është bërë i ditur në të njëjtën kohë edhe nga Salla e Shtypit të Vatikanit dhe nga Gazeta Zyrtare e Vatikanit Osservattore Romano.

Shpalljen zyrtare të Ipeshkvit të ri e bëri Nunci i Ri Apostolik në Shqipëri, Imzot Charles John Braën, me praninë edhe të Kryetarit të Konferencës Ipeshkvore të Shqipërisë, Arqipeshkvi Metropolit i Dioqezës Shkodër – Pult, Imzot Angelo Massafra.

Kështu, me emërimin e Dom Simon Kullit në krye të Ipeshkvisë së Sapës, Kishës Katolike në Shqipëri i shtohet një fletë e re në historinë e saj, duke shuguruar Ipeshkvin e parë shqiptar pas diktaturës komuniste. Me këtë ngjarje, sot gëzon mbarë kisha lokale, kombëtare, mbarë grigja e Sapës, e ndërsa jemi të sigurtë se gëzon në amshim edhe paraardhësi i tij, Imzot Lucjan Avgustini. 

Aktualitet

Famullite

Rajë: Kisha “Lindja e Zojës” Kjo kishë ka ekzistuar edhe para komunizmit. Më...

Ipeshkvinjeve te Sapes

Radha e ipeshkvinjve të dioqezës së Sapës fillon me Pjetrin, me 11 Qershor të vitit 1291.

Më shumë